Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás - életveszélyes a linképítés

2017. augusztus 11, péntek 15:56 (Frissítve: 2023-02-28)

Életveszélyes a linképítés

Inkább ne is kezdjünk linkek vásárlásába, hiszen az eredmény katasztrofális lehet

Vigyázat, életveszélyes a linképítés! Ha idejétmúlt tanácsokat követve, a megszokott módon folytatja a linképítést, weboldalát ÖRÖKRE KITILTHATJA a Google a keresőből. A Google keresőt naponta milliók használják hazánkban. A találati listán az előrejutáshoz elengedhetetlen a linképítés. Azonban a Google mérnökei megelégelték, hogy mesterséges linképítéssel kedvezően befolyásolható a helyezés. Elrettentő büntetést találtak ki azoknak, akik túlzásba viszik a mesterséges linképítést: örökre kitiltják a keresőből a weboldalt. Ez azt jelenti, hogy soha, senki sem fog a Google keresőből az adott weboldalra látogatni - és ez visszavonhatatlan

Napjainkban a keresőoptimalizálás és a vele járó linképítés óriási kockázattal jár. Ugyanis a Google mérnökei megelégelték, hogy egyszerű linképítő technikákkal könnyedén kijátszható a helyezéseket megállapító program. Így a program sokszor fals eredményt ad: hiszen a nem odaillő oldalak is könnyen a találatok elejére kerülnek mesterséges linképítéssel.

A mérnökök elrettentésül egy sor új szabályt vezettek be. Ezek a szabályok állapítják meg, hogy egy weboldal mennyire viszi túlzásba a mesterséges linképítést. Sajnos sok vállalkozó nincs tisztában azzal, hogyan védekezhet az új szabályok ellen. Ez az összefoglaló segít felzárkózni a teljes tudatlanságból egészen a haladó szintig.

Google Rendszerváltás

2012-ben bevezették a világ első, súlyosan büntető algoritmus-frissítését. Világszerte milliók rettegnek: megérkezett a Pingvin névre keresztelt algoritmus frissítés. A Google 2012. április 24-én világszerte egyszerre, egy időben brutálisan megváltoztatta a weboldalak helyezési sorrendjét megállapító algoritmust. Ezt a frissítést Pingvin névre keresztelték. Debütálása óriási vihart kavart: hazánkban több ezren veszítették el bevételi forrásukat.

A rangsorolási algoritmus dönti el, hogy melyik honlap hányadik helyet kapja a keresési eredmények között. A Pingvin névre keresztelt változtatás brutálisan felrázta az eddig jól megszokott eredményeket. Évek óta domináló honlapok tűntek el az első oldalról. Tömegével esnek vissza a honlapok 30, 50, 100, de akár 400 helyet.

A hivatalos álláspont szerint a Pingvin frissítés a webspam visszaszorítása miatt lépett életbe. Webspam-nak nevezzük azokat a honlapokat, amelyek jogtalanul állnak a Google élmezőnyében. Értékes tartalom nélküli oldalak, amelyek szinte csak reklámokból élnek.

A webspam visszaszorításával jobb minőségű keresési eredményeket kapunk. Az élmezőnyből eltűnik a szemét és csak a tiszta, értékes, információban gazdag honlapok maradnak.

Mindez nagyon jól hangzik...

...de mi van akkor, ha egy értékes weboldalt webspam-nak ítéli az új algoritmus?

Webszemét

Hogyan kerülje el, hogy az ártalmatlannak tűnő linképítés miatt ne legyen webszemét? Hiszen a webszemétnek minősített weboldalakat eltávolítja a Google a találatok közül!

Mivel a téma óriási, ezért javaslom a korábbi blog bejegyzések tanulmányozását. Először kezdje ezzel a cikkel:

Az alapok ismerete után megfelelően védekezhet, ha a „Pingvin” címkéjű blog bejegyzéseket átnézi:

  • http://www.honlapteszt.hu/blog/tags/pingvin/

 

Pingvin 2,3,4

Ezt az elképzelést a mai napig nem vonták vissza, sőt. Egyre szigorúbbak a szabályok. Megjelent a Pingvin algoritmus frissítés legújabb változata: a Pingvin 2.0, majd Pingvin 3.0 és így tovább.

A Pingvin 2.0 óriási káoszt teremtett. Sokkal keményebben büntet, mint az elődje. Átfogóbban, mélyebben vizsgálja a linkeket. Az előző frissítésekhez képest nőtt azoknak a száma, akik büntetésben részesülnek. A súlyos csapások miatt hatalmas az érdeklődés az iránt, hogyan lehet védekezni a Pingvin 2.0 ellen.

További részleteket itt találhat:

Gyors összefoglalás:

  • A Pingvin algoritmus frissítés miatt életveszélyes aknamezővé vált a linképítés
  • Aki elavult technikákkal - mindegy hogy jóhiszeműen, vagy szándékosan - természetellenes linképítést folytat, webszemétnek lesz nyilvánítva
  • A webszemetet ÖRÖKRE kitiltja a Google a találatokból - és ezt nem lehet visszavonni
  • A Pingvin ELSŐ frissítésről mai napon is aktuális bejegyzéseket találhat a honlapteszt blogon: http://www.honlapteszt.hu/blog/tags/pingvin/
  • A Pingvin MÁSODIK frissítése annyira összetett lett, hogy egyetlen blog bejegyzésben nem lehet alaposan kitárgyalni. Megszületett a SEOzseni Linképítés Franchise, amiről itt olvashat bővebben

--
Köszönöm megtisztelő figyelmed, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Weboldal készítés, keresőoptimalizálás (SEO) és online marketing 2005 óta.

Te mire szeretnél megoldást? Írd le a kérdésed, észrevételed:

*Név:

E-mail cím (Nem publikus. Értesítést kapsz, ha érkezik válasz a kommentedre):

*Hozzászólás:

 

© 2005 - 2024 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.